Popkoor Viventi
Zingen met plezier

Over ons

Een stukje geschiedenis.... 

In 1981 is ons koor gestart als het Jongerenkoor uit Tilligte. Vervolgens hebben we in al deze jaren veel repertoire ingestudeerd en is ook verdwenen en vervangen waardoor ons koor nu is gevormd tot wat we vandaag zijn. Met trots kijken we terug op onze geschiedenis, die ons heeft geleid naar nieuwe plekken, herinneringen en prachtige (muzikale) momenten en met veel plezier ons heeft gebracht waar we nu zijn, namelijk Popkoor Viventi uit Tilligte. 

In de beginjaren werden de kiemen gezaaid voor wat zou uitgroeien tot het koor wat het nu is. Onder de naam "Jongerenkoor Tilligte" vonden we onze stem en begonnen we het plezier van samen zingen te ontdekken. Met elke noot die we zongen, groeiden onze passie en onze band als koorfamilie. We zongen altijd in de Simon en Judaskerk in Tilligte met veel plezier en een hecht publiek. 

Later groeiden we uit tot het "Themakoor Tilligte", een fase waarin we de generatie tussen jongeren en ouderen samen kwamen en zo samen diverse thema's onder de aandacht brachten en deze muzikaal ook omlijsten in de kerk. Deze periode was prachtig om thema's zoals Kerst, Pasen, maar ook bijvoorbeeld Dementie onder de aandacht te brengen van velen in zowel gebed als muziek en zorgde ook voor een verbreding van ons repertoire, waardoor we een breder publiek konden aanspreken.

In 2007 omarmden we de naam welke ons goed weerspiegelde, namelijk Viventi. Viventi komt van het Latijnse woord "Vivente" hetgeen levendig betekent. Aangezien we uit Tilligte komen is de laatste  "e" vervangen door een "i". Deze naam past goed bij ons als koor, want ons levendige plezier spat ervan af als je ons ziet optreden. 

Tot 2018 hebben we alleen maar kerkrepertoire gezongen en waren we hier volledig mee bezig. Wel met af en toe een popnummer als uitschieter. Vanaf 2018 hebben we een spannende maar prachtige transformatie doorgemaakt tot een levendig Popkoor. Dit markeerde een nieuw hoofdstuk in onze geschiedenis, waarin we de moderne klanken van popmuziek omarmden en ons publiek ook breder werd en onze kunst- en cultuurpodia in de omgeving ook vaker bezochten. Vanaf 2020 zullen wij niet meer (structureel) in de kerk te bewonderen zijn.

De leden nu....

Vandaag de dag bestaat ons koor uit een hechte gemeenschap van 40 zingende leden, elk met hun eigen unieke stem en passie voor muziek, waarvan 31 dames en 9 heren. Onze getalenteerde dirigente Jolanda Smellink leidt ons met enthousiasme en vakmanschap, terwijl onze pianist Marc Smellink, drummer Wess Groeneveld en gitariste Joy Perik onze klanken versterken en verdiepen, waardoor er uiteindelijk een prachtige melodie ontstaat.       


 

Jolanda Smellink, Dirigente
Marc Smellink, Pianist
Wess Groeneveld, Drummer
Joy Perik, Gitariste

Onze fans en publiek - BEDANKT!

In al die jaren hebben wij intussen ook een fanclub opgebouwd, waarbij we regelmatig dezelfde personen terugzien op diverse plekken. Wij willen jullie hiervoor enorm bedanken. Zonder jullie is het niet mogelijk om te genieten van onze optredens. Jullie als publiek zijn een enorme steun en zorgen voor plezier voor onze leden en onze gemeenschap, BEDANKT!

Bestuur

Het bestuur van ons koor bestaat uit:

Voorzitter

Ben ter Brake

Penningmeester

Jos Maathuis

Secretaris

Diny Koekkoek 

Lid

Anita Groeneveld

Lid

Jason Goldworthy

Lid

Elke Damhuis